L-carnitina Pentru Sănătate Și Creșterea Mușchilor

L-carnitina este un supliment nutritiv care a fost oferit de constructorii de corp și de alți sportivi ca un mod sigur și util de a crea mușchi mai mari și mai eficienți. Unii medici și cercetători au analizat L-carnitina pentru a preveni risipa musculară la persoanele care au nevoie de dializă renală; furnizorii de medicamente alternative sugerează că L-carnitina poate opri îmbătrânirea celulară. Pentru a putea lua o decizie sănătoasă cu privire la utilizarea L-carnitinei, am pus la dispoziție câteva informații pe care ar trebui să le aibă un potențial cumpărător.

Ce Este L-carnitină, Oricum?

L-carnitina este un aminoacid modificat, produs în ficat. Majoritatea aminoacizilor formează blocuri de proteine, care la rândul lor asigură o mare parte din structura și funcția organismului. L-carnitina este diferită de aminoacizi, deoarece nu face parte dintr-o proteină; în schimb, servește ca o furgonetă de livrare, mutând grăsimile în părți specializate ale celulelor noastre, unde pot fi folosite pentru energie.

Mai multe afecțiuni pot duce la scăderea nivelului de L-carnitină, inclusiv:

  1. recare afecțiuni genetice (ereditare)
  2. pierderea de L-carnitină în timpul dializei (procesul mecanic folosit pentru curățarea sângelui la pacienții ai căror rinichi nu-l pot gestiona)
  3. persoane sigure (de exemplu, copii prematuri) care pot să nu aibă suficient L -carnitina în dietele lor și nu poate face cantități adecvate în ficat

Unde Pot Primi Unele?

Majoritatea oamenilor sintetizează (fac) suficient L-carnitină pentru nevoile lor de ficat. De asemenea, puteți obține cantități semnificative în dieta dvs. de la:

  • ground de vită
  • pork
  • milk
  • pești

Chiar și vegetarienii stricți fac, în general, suficient încât nu au nevoie să mănânce carne pentru a avea L-carnitina necesară; de asemenea, pot obține cantități mici din surse precum avocado, pâine integrală de grâu și sparanghel.

Trebuie Să Iau Suplimente Cu L-carnitină?

Persoanele care au o afecțiune a ficatului care nu permite sintetizarea L-carnitinei trebuie să ia suplimente de L-carnitină pentru a supraviețui; acesta este și cazul persoanelor care se nasc cu rinichi care excretă L-carnitină în cantități mari.

Deoarece L-carnitina este atât de importantă în crearea de energie, mulți oameni se jură prin ea pentru a-și îmbunătăți activitatea atletică. Ei consideră că acest lucru este deosebit de important în mușchii lor, care deseori au nevoie de multă energie pentru a crește în dimensiune (ca în corpul corpului) și pentru a funcționa pe perioade lungi de timp (la alergătorii de maraton).

L-carnitina

Din păcate, studiile de până acum nu au demonstrat concludent că suplimentarea îmbunătățește performanța atletică sau volumul muscular. Unele cercetări sugerează însă că trebuie făcute studii mai mari pentru a vedea dacă există un efect asupra anumitor tipuri de exerciții sau a anumitor subgrupuri de sportivi.

Există un pic mai multe dovezi că L-carnitina poate fi utilă pentru persoanele cu afecțiuni care duc la pierderea L-carnitinei, de exemplu:

Îmbătrânirea Unele studii sugerează că pierderile de energie și memorie pot fi parțial datorate scăderii nivelului de L-carnitină la șobolani și șoareci mai în vârstă; S-a dovedit că L-carnitina inversează parțial aceste modificări. Studii mari sunt planificate pentru a vedea dacă L-carnitina are acest efect asupra îmbătrânirii oamenilor

Leziuni cardiace. Câteva studii la om sugerează că suplimentarea cu L-carnitină după infarctul miocardic (atac de cord) poate ajuta la repararea inimii celulelor deteriorate și să o ajute să funcționeze mai bine. L-carnitina pare chiar să ajute oamenii care au angină – durerea care uneori precede atacul de cord.

Pierderea musculară din cauza bolilor renale. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat utilizarea L-carnitinei la pacienții dializați pentru a preveni și trata tratamentul deficienței de carnitină care este cauzată de boala renală și dializă. Deși nu funcționează pentru toți pacienții care suferă de slăbiciune și pierdere musculară, este disponibilă ca alternativă în cazul în care tratamentele standard nu funcționează.

Răspunsul Scurt

Dacă nu aveți una dintre câteva condiții specifice, nu este încă clar dacă L-carnitina vă va ajuta în atingerea obiectivelor. Întrucât pentru unii oameni (inclusiv cei cu tulburări de convulsie, care au boala Alzheimer sau care sunt însărcinate și care alăptează), suplimentele cu L-carnitină pot fi periculoase, cel mai bun pariu poate fi să aștepți până când sunt disponibile mai multe informații.