Testul De Stres De Alergare: Stimularea Inimii Pentru A Căuta Probleme

Testul de stres al căii de rulare este efectuat pentru a căuta bătăile cardiace anormale, reducerea aportului de oxigen / sânge la inimă, indică boala coronariană, detectează ritmurile cardiace neregulate și condiționarea cardiovasculară generală a persoanei care este supusă unui test de stres.

Testul de stres al benzii de rulare este util pentru a analiza persoanele care doresc să înceapă un program de exerciții și să ajute la realizarea planurilor în consecință.

În timpul unui test de efort de rulare, se înregistrează activitate electrică în timpul exercițiului fizic sau în timpul efortului fizic pe o banda de alergare. Testul de stres al benzii de alergare monitorizează în principal ritmul cardiac și ritmul cardiac în timp ce pacientul merge pe o banda de alergare. Un test de stres al benzii de rulare este, de asemenea, cunoscut sub numele de electrocardiogramă de exercițiu. Testul de stres al benzii de alergare este efectuat la cererea / prescripția medicului. Un test de stres al benzii de rulare este foarte sigur, fiabil, neinvaziv și nu prea scump.

Într-un test de stres de rulare, pacientul este conectat la o mașină electrocardiogramă (ECG/EKG) și o manșetă de tensiune arterială este plasată pe braț. Electrozii vor fi așezați pe pacient în timpul testului de stres al benzii de rulare în diferite locații de pe brațe și piept. Un senzor poate fi atașat la degetul pacientului pentru a măsura nivelul de oxigen din sânge în timpul testului de stres al benzii de rulare. EKG și înregistrări ale tensiunii arteriale vor fi luate înainte și în timpul testului de stres al benzii de rulare. Inițial, în timpul testului de stres al benzii de rulare, pacientul este făcut să meargă pe banda de alergare cu viteză lentă. Ritmul benzii de rulare crește și înclinarea este crescută pe parcursul testului de stres al benzii de rulare. Testul durează aproximativ 10-15 sau uneori 60 de minute în funcție de nivelul de recuperare și condiționare cardiovasculară a persoanei în timpul testului de stres al benzii de rulare.

Viteza și înclinarea benzii de rulare în timpul testului de stres al benzii de rulare sunt crescute treptat sau la intervale. Un cardiolog și un tehnician sunt prezenți în timpul testului de stres al benzii de rulare. Ratele de tensiune arterială și de respirație sunt înregistrate și măsurate în timpul testului.

În timpul testului de efort al benzii de rulare, electrozii detectează impulsurile electrice generate de inimă și le transmit către mașina ECG / EKG. Mașina ECG / EKG produce un grafic (urmărirea ECG) a acelor impulsuri electrice cardiace. Medicul monitorizează modificările modelelor ECG / EKG în timpul testului de stres al benzii de rulare. Simptomele experimentate de pacient în timpul testului de stres al benzii de rulare vor fi analizate și înregistrate de către medic. Dacă pacientul se simte obosit, are dureri în piept sau este epuizat, atunci testul de stres al benzii de rulare este oprit.

Testele de stres ale căii de rulare ajută la determinarea dacă fluxul de sânge și oxigen în inimă este suficient atunci când se află sub un volum de muncă crescut. Testul de stres al căii de rulare indică, de asemenea, boala coronariană sau ritmuri cardiace anormale în timpul sarcinii de lucru sau la efort. Starea cardiacă legată de ritmurile cardiace neregulate poate fi evaluată în timpul testului de stres al benzii de rulare. Testul de stres de alergare ajută medicul să detecteze cât de greu poate acționa inima înainte de apariția simptomelor, ritmul de recuperare a inimii după efort și nivelul general de condiționare cardiovasculară. Medicii pot detecta severitatea bolii coronariene în timpul testului de stres al benzii de rulare. Dacă funcționează sau nu medicamentele care sunt prescrise pentru a trata pacienții pot fi, de asemenea, detectate în timpul testului de stres al benzii de rulare.

În timpul testului de stres al benzii de rulare, scopul creșterii la niveluri mai mari de efort în etape se datorează faptului că apar probleme atunci când persoana desfășoară anumite activități. În timpul testului de stres al benzii de rulare pe măsură ce persoana începe să crească nivelul de efort, inima necesită mai mult sânge și energie, iar dacă inima nu o primește, atunci există dureri în piept, respirație sau amețeli. Dacă aceste simptome apar în timpul testului de stres al benzii de rulare, atunci problema este recunoscută și se începe tratamentul.

  1. https://www.health.harvard.edu/heart-disease-overview/cardiac-exercise-stress-testing-what-it-can-and-cannot-tell-you
  2. https://www.unitypoint.org/cedarrapids/filesimages/Services/Heart%20Care/Treadmill.pdf
  3. https://www.utahcardiology.com/treadmill-stress-test/

Riscul implicat în testul de stres al benzii de rulare este foarte mic. Testul de stres al benzii de alergare este similar cu alergarea, alergarea unui zbor de scări etc. Cu toate acestea, testul de stres al benzii de alergare este necesar să fie efectuat în prezența tehnicianului și a personalului medical, pentru a gestiona complicații precum bătăi cardiace neregulate, dureri de piept, infarct etc.

Testul de stres al benzii de alergare este un mod eficient de a detecta și evalua problemele legate de inimă și de a urmări și planifica tratamentul în funcție de gravitatea simptomelor detectate în timpul testului de stres al benzii de rulare.